توصیههای سازمان جهانی بهداشت برای تغذیه در ماه رمضان
به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، در این گزارش همچنین بر مصرف غذای سبک و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و مصرف میوه و سبزیجات در وعدههای افطار، شام یا سحری تاکید شده است. در ادامه متن کامل توصیههای سازمان جهانی بهداشت درباره تغذیه در ایام روزه داری را میخوانید.
۱- مصرف آب را فراموش نکنید. قبل از غذا مقدار زیادی مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید. آب و شیر گزینههای خوبی از مایعات هستند؛ اما نوشیدنیهای حاوی قند و کالری را محدود کنید.
۲- سوپ میل کنید. سوپ یک انتخاب عالی برای افطار است؛ زیرا بدن شما را هیدراته نگه میدارند و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. سوپهای غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و غلات را انتخاب کنید و از مصرف سوپهای خامهای خودداری کنید.
۴- سبزیجات مصرف کنید؛ سبزیجات سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند.
۵- کربوهیدراتهای سالم را انتخاب کنید. وعده افطار باید حاوی کربوهیدراتهای سالم و پیچیده یعنی سبوسدار باشد. ماکارونی سبوسدار و نان سبوسدار میتواند انتخابهای خوبی باشد. کربوهیدراتهای پیچیده منبع عالی فیبر و مواد معدنی و همچنین انرژی هستند.
۶- پروتئین بدون چربی میل کنید. در افطار، مصرف پروتئینهای بدون چربی سالم مانند گوشت، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، ماهی و مرغ بسیار مهم است. اینها حاوی انواع اسیدهای آمینه بوده و برای حفظ و تولید توده عضلانی حیاتی هستند.
۷- در وعده غذایی خود عجله نکنید. خوردن بیش از حد یکباره و خیلی سریع غذا، میتواند باعث سوء هاضمه و سایر مشکلات معده شود. آهسته غذا خوردن و مصرف وعدههای کوچکتر، برای سلامت کلی شما بهتر است و بهترین راه برای جلوگیری از افزایش وزن است.
۸- از مصرف غذاهای پرچرب، سدیم و قند در وعدههای سحر و افطار پرهیز کنید. از خوردن غذاهای سرخ شده نیز خودداری کنید. بهجای آن غذاها را بپزید یا بخارپز و کباب کنید. به جای نمک از گیاهان و ادویهجات استفاده کنید. به جای شیرینیها، کیکها یا سایر محصولات پخته شده حاوی شکر تصفیه شده یا شیرین کنندههای مصنوعی، از میوههایی استفاده کنید که حاوی قندهای طبیعی است.