JAI NewsRoom مدیریت

توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای تغذیه در ماه رمضان

23 اسفند 1402 | 12:22
توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای تغذیه در ماه رمضان

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، در این گزارش همچنین بر مصرف غذای سبک و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی و مصرف میوه و سبزیجات در وعده‌های افطار، شام یا سحری تاکید شده است. در ادامه متن کامل توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت درباره تغذیه در ایام روزه داری را می‌خوانید.

۱- مصرف آب را فراموش نکنید. قبل از غذا مقدار زیادی مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید. آب و شیر گزینه‌های خوبی از مایعات هستند؛ اما نوشیدنی‌های حاوی قند و کالری را محدود کنید.

۲- سوپ میل کنید. سوپ یک انتخاب عالی برای افطار است؛ زیرا بدن شما را هیدراته نگه می‌دارند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. سوپ‌های غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و غلات را انتخاب کنید و از مصرف سوپ‌های خامه‌ای خودداری کنید.

۴- سبزیجات مصرف کنید؛ سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند.

۵- کربوهیدرات‌های سالم را انتخاب کنید. وعده افطار باید حاوی کربوهیدرات‌های سالم و پیچیده یعنی سبوس‌دار باشد. ماکارونی سبوس‌دار و نان سبوس‌دار می‌تواند انتخاب‌های خوبی باشد. کربوهیدرات‌های پیچیده منبع عالی فیبر و مواد معدنی و همچنین انرژی هستند.

۶- پروتئین بدون چربی میل کنید. در افطار، مصرف پروتئین‌های بدون چربی سالم مانند گوشت، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، ماهی و مرغ بسیار مهم است. این‌ها حاوی انواع اسیدهای آمینه بوده و برای حفظ و تولید توده عضلانی حیاتی هستند.

۷- در وعده غذایی خود عجله نکنید. خوردن بیش از حد یکباره و خیلی سریع غذا، می‌تواند باعث سوء هاضمه و سایر مشکلات معده شود. آهسته غذا خوردن و مصرف وعده‌های کوچکتر، برای سلامت کلی شما بهتر است و بهترین راه برای جلوگیری از افزایش وزن است.

۸- از مصرف غذاهای پرچرب، سدیم و قند در وعده‌های سحر و افطار پرهیز کنید. از خوردن غذاهای سرخ شده نیز خودداری کنید. به‌جای آن غذاها را بپزید یا بخارپز و کباب کنید. به جای نمک از گیاهان و ادویه‌جات استفاده کنید. به جای شیرینی‌ها، کیک‌ها یا سایر محصولات پخته شده حاوی شکر تصفیه شده یا شیرین کننده‌های مصنوعی، از میوه‌هایی استفاده کنید که حاوی قندهای طبیعی است.

بازگشت به فهرست